Totuus sähkötupakan vaaroista ja haitoista!  

 
Mitkä ovat siis sähkötupakan todelliset vaarat? Sähkötupakan haitoista ja vaaroista on käyty runsaasti keskustelua eri medioissa ja kaikilla “asiantuntijoilla” tuntuu olevan hieman erilainen mielipide elektronisten savukkeiden mahdollisista haittavaikutuksista. Jotkut sanovat että terveysriskejä on olemassa kun taas toiset kertovat että e-savukkeet ovat hyvin turvallinen vaihtoehto tupakasta eroon pääsemiseen..

Mikä on totuus?

Totuus on että sähkötupakka aiheuttaa ainoastaan vesihöyryä, ei siis savua! Tupakansavu on juurikin se joka aiheuttaa tupakoitsijoille keuhkosyöpää sekä muita sairauksia ja terveysongelmia joten jokainen järkevä ihminen varmastikin ymmärtää että ilman savua ei näitä terveyshaittoja ole olemassa.

Entäpä sähkötupakan tuottaman vesihöyryn kemikaalit?

Elektronisen tupakan tuottama vesihöyry toden totta sisältää joitakin kemikaaleja jotka saattavat olla potentiaalisesti haitallisia ihmisille. Tämän argumentin käyttö sähkötupakkaa vastaan on kuitenkin täysin järjetöntä koska potentiaalisesti haitallisia kemikaaleja saamme joka päivä eri lähteistä monikymmenkertaisen määrän sähkötupakan käytöstä saatavaan määrään verrattuna. Esimerkiksi kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa saat kehoosi kemikaaleja jotka ovat potentiaalisesti huomattavasti haitallisempia terveydellesi kuin e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Myös esim. ilmassa jota hengitämme (etenkin suurissa kaupungeissa) on runsaasti kemikaaleja erilaisten saasteiden muodossa jotka ovat haitallisia meidän elimistöllemme.

Käytännössä katsoen siis ainoa haitallinen aine jota elektronien tupakka sisältää on nikotiini, ellet sitten valitse nikotiinitonta sähkötupakkaa. Nikotiinin haitoistakin voidaan olla montaa mieltä ja useat tutkimukset ovat osoittaneet että kahvista saatava kofeiini on jopa voimakkaampi stimulantti kuin nikotiini ja täten myös mahdollisesti haitallisempi käyttäjänsä terveydelle. Suurin osa tutkijoista on sitä mieltä että kummastakaan ei juurikaan haittaa ihmiselle ole.

FAKTA: Sähkötupakka ei ole terveydellesi käytännössä katsoen yhtään sen vaarallisempi kuin nikotiinilaastarit ja -purukumit!

Miksi sähkötupakan haitoista sitten varoitellaan?

Syy tähän on hyvin yksinkertainen. Tietyt tahot eivät hyväksy mitään tupakkaan tai tupakointiin liittyvää, eli suomeksi sanottuna vihaavat sitä. Vaikka sähkötupakoista tulisi ulos pelkkiä ruusuja ja voikukkia niin nämä tahot kertoisivat silti kuinka vaarallisia ne ovat. Ehkäpä suurin ongelma onkin tuotteen nimessä, jos sähkötupakan sijaan ne olisi nimetty esimerkiksi luonnonsuojelijoiden vesihöyrytikuiksi niin ehkäpä tällöin niitä nyt vastustavat “asiantuntijat” olisivat jättäneet ne rauhaan sen sijaan että levittelisivät valheita niiden vaarallisuudesta.

Totuus on että lukuisat suomalaiset naiset ja miehet ovat päässeet eroon tupakasta e-savukkeiden avulla ja pystyneet kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan. Jos sinäkin haluat terveemmän elämän keuhkosyövän tai muun sairauden sijaan, kannattaa sinunkin heittää se Marlboro aski lopullisesti mäkeen ja siirtyä sähkötupakkaan. Lue lisää siitä mitä sähkötupakka on ja kuinka voit tilata sitä Suomeen.
 


 Ota Meihin Yhteyttä                ©www.sähkötupakka.com                  Tietosuojakäytäntö